Welkom op SelfieTravel.nl

RemcoV81

10 juli 2007

Geen reacties

Do It Your Selfie!

DO IT YOUR SELFIE: 100% REIZEN OP JE EIGEN MANIER

Daar stonden we dan samen, op het perron, met allebei een treinkaartje in onze handen. Het leek meer op een toeristen-dagkaartje voor ‘vrij treinen op Sicilie’ dan op een ticket om in 2 a 3 uur rondom de Etna te rijden. Nog even wat plaatjes schieten van station Giardini Naxos en dat zou ons eerste tripje van onze vakantie op Sicilie beginnen. We hadden een tweeweekse strandvakantie bij Jiba geboekt, maar al vrij snel waren we het urenlang bakken op het strand zat en het van tevoren halfpension betaalde eten beu. We waren op vakantie in Italië, dus laten we maar eens op avontuur gaan! Niet bij de reisleiding of receptie iets boeken, want dan zit je alsnog met een clubje toeristen opgescheept een hele dag, of erger nog: met een groepje lawaaierige Nederlanders.

Let’s go, we gaan op avontuur!

Daar kwam eindelijk een trein aan, vanuit de verkeerde kant, toch? ‘Hoeveel zin heb jij eigenlijk om een rondje om de Etna te maken?’. Antwoord: ‘Uhm volgens mij gaat deze trein de andere kant op en de volgende trein komt pas over een half uur. Zullen we gewoon deze pakken en wel zien waar we uitkomen?’. En zo begon ons eerste avontuur. We kwamen niet 3 uur later terug op station Giardini Naxos om vervolgens weer naar ons hotel te gaan. Nee, we gingen met de trein inderdaad de ‘verkeerde kant op’ richting het Noorden, naar Messina om precies te zijn, om onze mini rondreis door Sicilië te vervolgen in de richting van Palermo. In onze reisgids waren we eerder blijven hangen bij het hoofdstukje over de Eolische Eilanden, daar kon je meermaals per dag met de boot naartoe. Okee leuk! Dus na een overstap in Messina, nog een klein stukje met een busje voor 1 euro naar de haven van Milazzo. Compleet door elkaar gerammeld kwamen we een minuut of 20 later aan bij het haventje, waar toch best veel boten werden ingeladen door voornamelijk toeristen die zich met luxe touringcars hier heen hadden laten rijden. Alhoewel, de meeste mensen kwamen alweer terug aan het vaste land en wij gingen ’s middags nog eventjes met de boot op en neer naar Lipari.

Verliefd op Lipari

‘Wow, wat een ontzettend schattig eiland!’ Leuke smalle Italiaanse straatjes, vol met bloemen, geen verkeer, wel scootertjes, een mini haventje waar we heerlijk met onze voetjes in het water hebben gezeten. Ijsje eten, winkeltjes in, bootjes kijken, en toen al vrij snel alweer met enige tegenzin terug richting de haven voor de allerlaatste boot van de dag naar Milazzo. ‘Hey, er zitten hier ook leuke hotelletjes en B&B’s. Zullen we eens kijken?’ Voor we het wisten hadden we beet: een kamer met dakterras voor één nacht, de laatste boot van de dag vertrok zonder ons en we sloegen in een klein supermarktje tandenborstels en wat schone kleding in. Nu kon het echte genieten beginnen, we chillden wat af, liepen nog een paar rondjes door het dorpje, smulden op ons eigen dakterras van een simpel dineetje en vielen in slaap aan een hemel vol met heldere sterren. Lipari, wat heb je ons een onvergetelijke herinnering gegeven! De volgende dag mochten we met onze tickets gewoon terug naar het vaste land van Sicilië, maar bezochten ook nog eventjes het eilandje Vulcano, waar we compleet affikten tijdens een Quad tour over het eiland met de mooiste vergezichten over de andere vulkanische eilandjes. Zo rood als twee kreeften met een zonnensteek keerden we zingend in de trein 36 uur later terug in Giardini Naxos.

Avontuur & vrijheid

Ons eerste avontuur samen tijdens onze eerste vakantie, direct eentje met een verpletterende indruk! We wisten al snel zeker: dit soort tripjes gaan we vaker maken! Samen, met z’n tweetjes, zelf kiezen wat we doen en wanneer en hoe! Ohja, dit moet er ook bij vermeld worden: we hadden ook bij Jiba een soortgelijke dag-excursie naar de Eolische Eilanden kunnen boeken, maar waren dan meer dan het dubbele kwijt geweest en hadden we niet het gevoel van complete vrijheid ervaren en het zoooo naar ons zin gehad.

Do it yourselfie!

Voor ons staat deze uit de hand gelopen dagtrip naar Lipari symbool voor onze manier van reizen. Avontuurlijk reizen met alle soorten vervoersmiddelen, unieke plekken ontdekken waar de gemiddelde toerist niet altijd uitkomt, meestal minder geld uitgeven voor hotels en excursies dan via pakketreizen, ons dichter tussen de plaatselijke bevolking begeven en nieuwe culturen leren kennen en begrijpen. Uiteindelijk maken wij het liefst zo veel mogelijk eigen keuzes tijdens onze rondreizen, om uiteindelijk zo veel mogelijk onvergetelijke vakantieherinneringen te verzamelen. Nu gaat er in de wereld bijna niets helemaal vanzelf, dus is het verstandig om je reizen goed voor te bereiden en van tevoren uit te pluizen. Op sommige plekken en momenten wil je niet voor verrassingen komen te staan!

Reis rond en ontdek de mooiste plekjes

Welkom op SelfieTravel.nl. Hier lees je over onze vakantie-avonturen en proberen we tips te geven over verschillende vakantie-bestemmingen of routes van rondreizen. Ga lekker SelfieTravellen, boek je reisonderdelen zo veel mogelijk zelf, creëer je eigen avonturen & geniet van al het moois dat de wereld te bieden heeft!

Hakuna matata,
Renske & Remco

Route

Reisbestemming

Land

Italië

Regio

Silicië

Plaats

Giardini Naxos

Reisfacts

Van

23-6-2007

Tot

7-7-2007

Reisduur

14 dagen